Komende week worden nog enkele wedstrijden door de week gespeeld en als afsluiter van 2013 a.s. zaterdag de derby tussen de dames van Vludoc ’98 2 en VC S.E.C. 1. Afgelopen week leek het erop dat de S.E.C. teams al toe zijn aan de winterstop. Afgelopen maandag gingen de heren recreanten op bezoek bij VC Mestreech en speelden de slechtste wedstrijd van dit seizoen. Niets lukte en de individuele fouten stapelden zich op. Het viel zelfs de tegenstander op dat ze nog nooit zo makkelijk tegen S.E.C. gespeeld hadden. Na een duidelijke 3-0 achterstand kon S.E.C. (mede door een goede serve reeks) toch nog de laatste set winnend afsluiten. Dus een 3-1 nederlaag en een wedstrijd om snel te vergeten. Het combi jongens B team had nog een laatste kans om zich in de strijd voor het kampioenschap te mengen. Lijstaanvoerder Fit & Fysio liet er echter geen twijfel over bestaan dat deze plek van hun was en blijft. Het combi team had een slechte dag (wellicht door de druk om te moeten winnen) en verloor kansloos met 4-0. De 2e plek komt hier echter niet door in gevaar. En dit blijft een prima prestatie om trots op te zijn. Dames 1 was eveneens gedreven om een goed resultaat neer te zetten tegen VC Heerlen. Tegen het team van een oud trainer wil je extra graag presteren en er waren slechts 2 punten verschil op de ranglijst. Wellicht dat het team hierdoor over geconcentreerd van start ging en hun goede niveau van de laatste weken bij lange na niet wist te benaderen. Dit resulteerde in een 3-1 nederlaag. Dames 1 heeft nog 1 kans om dit jaar revanche op zich zelf te nemen. A.s. zaterdag staat nog de streekderby tegen Vludoc ’98 2 op het programma (Gitek sporthal, 16:00 uur). Tenslotte speelde heren 1 als nummer 4 tegen nummer 2 Fyrfad. Vooraf dus een mooi affiche. Het studententeam uit Maastricht bestond uit spelers met diverse nationaliteiten en een gemiddelde lengte die een stuk hoger lag dan bij het S.E.C. team. Heren 1 speelde als enige team thuis waardoor de sporthal er een beetje sfeerloos bij lag. De enkele supporters werden echter getrakteerd op de beste wedstrijd van heren 1 van dit seizoen. In set 1 deden beide teams niet voor elkaar onder en S.E.C. kwam zelfs bij 26-25 op setpunt. Een beetje ongelukkig werd dit verspeeld en profiteerde Fyrfad hiervan door de set met 26-28 te winnen. Set 2 gaf een gelijk beeld. S.E.C. moest verdedigend alle zeilen bijzetten om de harde aanvallen te keren en aanvallend een gaatje vinden via, langs of over de blokkering. Ook nu kwam S.E.C. enkele malen op setpunt en kwam Fyrfad terug. Dit keer won S.E.C. wederom nipt met 27-25. In set 3 werd S.E.C. geconfronteerd met een blessure van een basisspeler waardoor het weer even zoeken was. Na een 3-7 achterstand kwam S.E.C. toch weer langzaam in de wedstrijd maar kwam op het eind toch te kort en verloor met 22-25. Set 4 eenzelfde beeld, S.E.C. bleef bij maar ook achter de feiten aanlopen en ook nu winst voor Fyrfad met 21-25. Jammer dus van de 1-3 nederlaag maar zeker tevreden over het behaalde niveau.