Hallo leden van SEC,

Voor diegenen die mij niet kennen; Ik ben Sandra Benders en ik ben woonachtig in Valkenburg. De club heeft mij gevraagd om ook dit jaar weer de rol van vertrouwenscontactpersoon voor de vereniging te gaan vervullen en daar heb ik ja op gezegd.

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon (VCP)?

Een VCP is iemand waar je bij terecht kunt in geval van pesten, intimidatie en/of ander ongewenst gedrag waarmee je niet bij je trainer of bestuurslid terecht kunt.

 

Taken van de VCP:

  • Aanspreekpunt voor leden, ouders en vrijwilligers van de vereniging voor problemen binnen de vereniging die te maken hebben met ongewenst gedrag;
  • Beantwoording van vragen en doorverwijzen naar eventuele hulpinstanties;
  • (anonieme) registratie van meldingen en jaarlijkse (anonieme) rapportage aan het bestuur van de vereniging;
  • Het geven van adviezen en aanbevelingen aan het bestuur van de vereniging ter voorkoming van ongewenst gedrag

 

Waarom ben ik geschikt voor deze rol?:

Ik beschik over goede luistervaardigheden, een uitstekende gesprekstechniek en goede communicatieve vaardigheden. Ik ben geen lid van SEC en daarom onafhankelijk.

In het dagelijks leven ben ik naast hotel eigenaar ook HR (Human Resource) Manager bij de Bijenkorf in Eindhoven én Maastricht. In mijn werk als HR manager ben ik sparringpartner voor het management team, de vertrouwenspersonen en de OR leden. Ik voorzie hen gevraagd en ongevraagd van advies.  In mijn werk is het omgaan met vertrouwelijke informatie een must.  Verder ben ik deskundig op mijn werkgebied en beschik ik over een onafhankelijke maar positief kritische opstelling.

 

Ik hoop van harte dat jullie geen gebruik hoeven te maken van mijn vrijwillige diensten voor de club echter indien dit toch nodig mocht zijn dan hoor ik dat graag.

 

Hartelijke groet,

Sandra Benders