Hallo leden van SEC,
Voor diegenen die mij niet kennen; Ik ben Sandra Benders. Ik ben getrouwd met Paul en samen hebben wij 2 dochters: Mirte en Marit. Ik ben zelf geen lid van de club maar mijn gezinsleden wel. Uiteraard ben ik een groot fan van de diverse teams en daarom ook regelmatig op de tribune te vinden!
De club heeft mij gevraagd om vanaf dit jaar de rol van vertrouwenspersoon voor de vereniging te gaan vervullen en daar heb ik ja op gezegd.
Wat doet een vertrouwenspersoon?
Een vertrouwenspersoon is iemand waar je bij terecht kunt in geval van pesten, intimidatie en/of ander ongewenst gedrag waarmee je niet bij je trainer of bestuurslid terecht kunt.

Taken van de vertrouwenspersoon:
• Aanspreekpunt voor leden, ouders en vrijwilligers van de vereniging voor problemen binnen de vereniging die te maken hebben met ongewenst gedrag;
• Begeleiding van de melder van ongewenst gedrag in het verdere verloop van de melding;
Bemiddeling naar aanleiding van de melding;
• Beantwoording van vragen en verwijzing naar hulpinstanties;
• (anonieme) registratie van meldingen en jaarlijkse (anonieme) rapportage aan het bestuur van de vereniging;
• Het geven van adviezen en aanbevelingen aan het bestuur van de vereniging ter voorkoming van ongewenst gedrag;

Waarom ben ik geschikt voor deze rol?:
Ik beschik over uitstekende luistervaardigheden, een goede gesprekstechniek en goede communicatieve vaardigheden.
In het dagelijks leven ben ik naast hotel eigenaar ook HR (Human Resource) Manager bij de Bijenkorf in Eindhoven én Maastricht. In mijn werk als HR manager ben ik sparringpartner voor het management team, de vertrouwenspersonen en de OR leden. Ik voorzie hen gevraagd en ongevraagd van advies. In mijn werk is het omgaan met vertrouwelijke informatie een must. Verder ben ik deskundig op mijn werkgebied en beschik ik over een onafhankelijke maar positief kritische opstelling.

Ik hoop van harte dat jullie geen gebruik hoeven te maken van mijn vrijwillige diensten voor de club echter indien dit toch nodig mocht zijn dan hoor ik dat graag.

Stuur dan een mail naar vertrouwenspersoon@vcsec.nl.

Ik zal dan z.s.m. contact met je opnemen.

 

Hartelijke groet,
Sandra Benders