Informatie over onze Kampioenen en Jubilarissen. Lees verder in dit bericht.

 

 

 

 

 

Op 14 mei aanstaande zal er zoals bekend weer een feestavond plaatsvinden. Aanmelden s.v.p. via activiteiten@vcsec.nl. De laatste keer was 26-04 2019 en daarna a.g.v. de Corona periode was het niet meer mogelijk en verantwoord om een feest te organiseren. Een bijzonder moment dus na 2 jaar zonder feest. Graag per omgaande aanmelden (o.a. i.v.m. catering).

Onderstaand verdere info.

Jullie aanwezigheid, de DJ, aantrekkelijke consumptieprijs en gedurende de avond diverse gratis hapjes garanderen een gezellig avond.

Tijdens de avond zullen onze kampioenen van Heren 1 gehuldigd worden.

 

Onze kampioenen in de 3e klasse L seizoen 2021-2022.

Zowel in de 1e als de 2e seizoenshelft eindigde dit team bovenaan met respectievelijk 38 punten uit 9 wedstrijden en 39 punten uit 9 wedstrijden. De terechte kampioen in deze klasse. Op naar de 2e klasse.

Ook zullen we deze avond het huldigen van jubilarissen inhalen. Helaas zullen ze niet allemaal aanwezig zijn door o.a. vakanties. We zijn trots op een groot aantal jubilarissen die al vele jaren aan onze vereniging verbonden zijn.

Op deze foto’s zien we Roos en Jo Wouters al in actie voor Six Up ’59. Beide zijn een actief geweest voor zowel Six Up ’59, the Eagles ’71 als de fusieclub VC S.E.C. Na 2 jaar wachten kunnen we dus nu hun 50 jarig jubileum vieren. Vanaf het begin zijn ze via hun bedrijf P. Wouters en Zoon ook als (kleding) sponsor aan onze vereniging verbonden. Voor de vele verdiensten voor onze vereniging werd Jo al eerder benoemd tot Ere-lid en bleven beiden ons altijd volgen en zorgde Roos steeds voor de creatieve attenties bij jubilea en kampioenschappen. Nu kleindochter Raya ook de volleybalsmaak te pakken heeft zijn ze weer regelmatig in de sporthal aanwezig.

In 1972 kwamen René Simons en Marga Simons onze gelederen versterken. René als bestuurder (voorzitter) en Marga als Jeugdspeelster. René vervulde de voorzitterstaak tot 27 september 1989 en bleef toen nog enkele jaren aan als vice-voorzitter. In deze periode zette hij met z’n mede bestuurders Six Up ’59/VC S.E.C. op de volleybalkaart in Zuid-Limburg. In 1980 wist hij ook de fusie in goede banen te leiden.
René rechts op de foto met dames 2 uit 1972/1973 die in dit jaar kampioen werden.

Marga speelde jarenlang voor diverse teams en vervulde ook jarenlang diverse bestuurstaken. Vooral het penningmeesterschap was langdurig in goede handen van Marga. Op de foto van Dames 1 uit 1977-1978 staat Marga linksboven

René en Marga werden in het verleden al benoemd tot respectievelijk Ere-voorzitter en Ere-Lid. Ze zullen er vandaag niet bijzijn maar gelet op hun verdiensten staan we o.a. op deze wijze stil bij hun 50 jarig jubileum en verbondenheid aan onze vereniging.

Ook Jos Hodiamont mag zijn 50 jarig jubileum vieren. De Heren 1 foto is gemaakt in 1975 tijdens een buitentoernooi van het toenmalige Taveno uit Heerlen.

Jos kwam als broekie (15 jaar) binnen en speelde ontelbare wedstrijden voor Heren 1 en later het roemruchte Heren 2. Nam een korte pauze maar bleef betrokken. Nu speelt Jos met z’n respectabele leeftijd nog steeds zeer verdienstelijk op Heren 1 met als bijnaam “Opa” tussen de jonkies van nu.

Jos sprong dit jaar ook in het gat toen er een oplossing gevonden moest worden voor onze dames recreanten als trainer. Hierdoor werd dit probleem snel opgelost.

 

 

Marie-Thérèse Schoren-Bemelmans kwam in het jaar van de opening van de sporthal de Wiegerd (1976) bij onze vereniging. Na enkele korte onderbrekingen is nu eindelijk ruimschoots aan de beurt om haar 40 jarig jubileum te vieren. De foto dateert uit 1981 (M.T. zittend rechtsonder).

In deze periode speelde Marie-Thérèse in diverse teams en samenstellingen. Laatste jaren is ze vaste waarde bij onze dames recreanten 1 en een van de dames die er altijd zijn.

 

 

Anita Meurders kwam in 1979 onze gelederen versterken. Op de foto uit 1980 (waarschijnlijk meisjes B) zit Anita 2e van rechts. Anita wist ondanks haar geringe lengte uiteindelijk toch tot Dames 1 te schoppen (zie ook onder bij de 25 jarige jubilarissen).

Ook Anita speelt inmiddels alweer, met veel plezier, vele jaren bij Dames recreanten 1. Door een hardnekkige blessure kon ze afgelopen jaar niet actief deelnemen maar blijft ze natuurlijk verbonden aan het team en de club. Verder acteert ze natuurlijk al vele jaren op de achtergrond als hulp en toeverlaat van onze voorzitter.

 

Henny Lanting (staand 3e van links op de foto van D1 uit 2003/2004) kwam al2 12 jarige bij de Jeugd van S.E.C. Henny doorliep de jeugdteams en diverse dames teams om uiteindelijk bij dames 1 uit te komen. Na een uitstapje naar Vludoc kwam ze weer terug op het oude nest en speelt nu al vele jaren met de vaste en hechte groep van Dames recreanten. We zoeken nog foto’s uit de eerste jaren van 40 jaar Henny bij VC S.E.C.

 

John Hendriks kwam onze gelederen versterken in augustus 1995 nadat hij als speler van VC Voerendaal in mei van dat jaar de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap van S.E.C. verloor. Sindsdien is hij als speler en als trainer zeer belangrijk voor onze club geweest. Met dames 1 begon hij van onderop een lange reis die uiteindelijk resulteerde in een stabiele subtopper in de promotieklasse. Daarnaast is John een verenigingsmens die op diverse fronten zijn hand en spandiensten verleend.

De 25 jarige jubilarissen komen bijna allemaal uit het Dames 1 en kampioenen team uit 1994-1995. Margo Frijns-van Kan, Anita van Liere-Widdershoven, Wilma Eggen (helaas niet aanwezig), en Helene Kamerbeek (net als Anita Meurders, zie boven). Allemaal zijn ze feitelijk al eerder bij de club begonnen maar om diverse redenen er ook een of meerdere seizoen uit geweest. Deze dames vormen ook de kern van het dames recreanten team 1. Vandaar nu samen eindelijk het 25 jarig jubileum vieren.

 

 

Diana Schoon-Cloodt sloot in 1997 vanuit Wijlre bij S.E.C. aan. Diana is/was ook als scheidsrechter en bestuurslid actief. Diana heeft nog steeds lol aan het volleybal spelletje en speelt met veel plezier bij dames recreanten 2.

 

 

We sluiten deze rij af met John Willems (is helaas afwezig) die inmiddels 12 1/2 jaar lid is van onze vereniging. John zocht naast zijn muzikale hobby nog een sportieve hobby en vond deze bij onze club. Gelukkig is John inmiddels weer hersteld van een blessure en kan hij weer volop mee trainen en meespelen bij het Heren recreanten team.