40 jaar geleden (start seizoen 1980/1981) zijn we begonnen onder de naam VC S.E.C. ofwel Volleybalclub Six Up Eagles Combinatie. Nog maar enkele van onze leden waren er toen ook al bij. Voor het vieren van jubilea houden we de oprichtingsdatum van Six Up ’59 aan (30-04-1958). Het 40 jarig jubileum van de fusieclub is toch een leuk moment voor dit stukje historie. Zeker ook informatief voor het huidige ledenbestand.

 

 

Zoals geschreven is VC Six Up ’59 de oudste tak van de fusieclub. Six Up werd op 30-4-1958 opgericht (clubkleuren geel/zwart). In 1959 werd voor het eerst aan de NeVoBo competitie deelgenomen, vandaar de ’59. VC the Eagles werd in 1970 opgericht (clubkleuren blauw/wit).

Al in 1971 en 1972 werden er pogingen gedaan om tot een fusie te komen. Dit liep toen op niets uit. Er heerste ook een stevige rivaliteit. In die jaren werden ook pittige derby’s gespeeld. Zeker omdat beide vereniging na 1976 (opening sporthal de Wiegerd) in deze hal trainden en hun wedstrijden speelden.

In 1979 werden gesprekken om te komen tot een fusie op initiatief van “the Eagles” opnieuw geopend.

Foto van derby Heren 1 VC Six Up en Heren 1 VC the Eagles.

Beide verenigingen stelden een fusiecommissie samen. Deze kwamen meerdere keren samen en kwamen tot een positief advies aan de besturen. Voorzitter Georges Laheij van “the Eagles” kreeg als eerste een akkoord van zijn ledenvergadering. Voorzitter René Simons van “VC Six Up” kreeg op 16 april 1980 groen licht in de ledenvergadering (café zaal Spronck, te Broekhem).

Op 13 mei 1980 kwamen beide verenigingen in een gezamenlijke vergadering bij elkaar (o.l.v. een neutrale voorzitter) waarin het voorstel werd bekrachtigd. In deze vergadering werden ook de huidige naam, (VC S.E.C.), de clubkleuren (geel/zwart) en enkele andere zaken vastgesteld. De keuze van de clubkleur was puur pragmatisch. Six Up leverde het grootste aantal leden en deze droegen al deze kleuren waardoor er minder nieuwe kleding moest worden aangeschaft.

Op 13 juni 1980 werd de fusie ook door de NeVoBo goedgekeurd.

Het nieuwe logo (nog steeds in gebruik) werd ontworpen door Valkenburgs kunstenaar Ton Slits. Na uitgeschreven wedstrijd werd dit uit diverse inzendingen als winnaar gekozen.

In het seizoen 1980/1981 ging de nieuwe vereniging van start met 5 damesteams en 4 herenteams en diverse jeugdteams. De vereniging noteerde toen ruim 250 leden.