13 april 2019 de laatste speelronde van seizoen 2018-2019 en vandaag moest het gebeuren voor dames 1.

 

Elke thrillerauteur had dit kunnen bedenken. De nummers 1, 2 en 3 spelen op hetzelfde tijdstip hun laatste wedstrijd. Het verschil vooraf is maximaal 1 punt. Je moet dus uit gaan van je eigen kracht en met 4-0 winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan. En dan nog ben je van je mede kampioenskandidaten afhankelijk. Makkelijk ging het zeker niet tegen de uiteindelijke nummer 6 Athos en er werden geen cadeaus uitgedeeld. Via 21-25, 19-25 en nogmaals 19-25 werd een 0-3 voorsprong genomen. Bij de andere wedstrijd is de stand op dat moment 2-1 voor Bach. Onze dames weten dit niet maar er moet in ieder geval nog een set gewonnen worden. Als halverwege de 4e set het bericht binnendruppelt dat Bach tegen Stravoc 2-2 staat is het kampioenschap een feit. De coach geeft ook de wisselspelers speelminuten. En ook deze speelsters weten hun balletjes te scoren waardoor ook set 4 niet in gevaar komt en via 13-25 zelfs dik gewonnen wordt. Uiteindelijk wint Bach met 3-2 en gaat dus p/d spelen. Stravoc blijft met lege handen achter. Het feest kan beginnen.

Na een heel lange periode komt S.E.C. volgend seizoen weer uit in de promotieklasse.

De kampioenen worden vooraf aan de feestavond op 26 april gehuldigd.

Aanmelden voor deze feestavond kan via info@vcsec.nl Zie elders berichtgeving over deze avond.