Alweer een week met mooie resultaten. Deze week werden er 8 wedstrijden gespeeld en maar liefst 6 keer volgde er winst voor een VC S.E.C. team.  Kijken we naar de (tussen) stand per vandaag dan zien we dat maar liefst 3 VC S.E.C. teams de ranglijst in hun klasse aanvoeren en 2 teams als nummer 2 en runner up te zien zijn. We kunnen dus van een prima en misschien ook niet verwachte competitiestart spreken. Uiteraard is er pas ca. 1/3 deel gespeeld en kunnen we nog lang niet tevreden achterover leunen maar even genieten van deze cijfers kan natuurlijk geen kwaad.  Het Dames recreanten begon de week woensdag1. Donderdag 1 overwinning voor ADC. Het S.E.C. team staat wel nog op plaats 1 maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan concurrent voor de koppositie ADC. Op zaterdag vervolgens de thuiswedstrijden in de Polfermolen met voor alle teams veel belangstelling op de tribune. Een thuisreeks met 3 ontmoetingen tegen Furos Kerkrade. Het combi Jongens B team ging verder in hun zege reeks en wits met 4-0 van Foros te winnen. Via 25-10, 25-17, 25-13 en 25-16 een duidelijke overwinning. In 7 wedstrijden werd nog maar 1 set verspeeld waardoor dit team terecht de ranglijst aanvoert. Volgende week speelt dit team wellicht de belangrijkste wedstrijd van in deze 1e helft tegen runner up Fit & Fysio Limac (15:00 uur De Joffer, Voerendaal). Het meisjes B team speelde tegen Schrijen Lippertz Voerendaal en ook hier een 4-0 overwinning voor S.E.C, (25-23, 25-16, 25,15 en 25-21). Een 2e plaats op de ranglijst is een beloning voor dit resultaat. Of er nog meer in zit zal volgende week blijken als men om 14:00 uur in Kerkrade (sporthal Rolduc) speelt tegen koploper Furos en dus de koppositie in het zicht kan komen. Het meisjes C team trof in Furos die deze keer een maatje te groot was waardoor het S.E.C. team niet verder kwam dan 17 punten per set en dit betekende dus een 0-4 verlies.  Dames 1 kreeg ook Furos op bezoek. Een jonge talentvolle tegenstander. S.E.C. is op papier iets verder in de ontwikkeling maar kon dit verschil niet altijd tot uitdrukking brengen. Via 25-23 werd set 1 gelukkig op het juiste moment binnen gehaald. Via 25-12 in set kwam het werkelijke verschil tot uitdrukking. In set 3 echter weer een terugval maar ook weer op het juiste moment de beslissende keuzes waardoor ook set 3 met 25-23 werd gewonnen. In set 4 werden de verhoudingen weer hersteld door met 25-13 te winnen. Dames 1 bezet nu een prima 6e plaats en heeft laten zien dat men thuis hoort in deze 2e klasse. De dames recreanten kwamen voor de 2e keer deze week in actie. Jokers VC bleek een matige opponent en via 25-15, 25-10, 25-10 en 25-11 werd de 2e overwinning van de week binnengehaald en blijft ook dit team koploper. Heren 1 tenslotte kreeg bezoek van het geroutineerde ADC 2. S.E.C. ging zeer voortvarend van start waarbij alles lukte en ADC volledig overbluft werd (25-14). In set 2 herstelde ADC en kreeg S.E.C. het nog lastig maar via 26-24 werd de set nog veiliggesteld. Vanaf dat moment kwam S.E.C. niet meer in de problemen en via 25-22 en 25-17 werd het dus 4-0. Heren 1 verdedigde hiermee hun 2e plaats succesvol.