Het volleybalweekeinde is prima begonnen. Het combi Jongens B team won op donderdag met o-4 uit en tegen Jokers JB 1. In de 1e set werd gestreden in een gelijk opgaande wedstrijd om de winst die met 25-27 naar Vludoc/VCV/S.E.C. ging. Hiermee was de toon gezet want via 8-25, 16-25 en 19-25 kwam het team niet meer in gevaar. Het was al de 3e 4-0 overwinning in deze prille competitie waardoor men uiteraard de ranglijst aanvoert. Maandag wisten de heren recreanten al via 25-7, 25-22, 25-14 28-26 maximaal van VC Boem te winnen. Heren 1 speelde vrijdag de streekderby tegen Tornado Vijlen. Het werd een spannende pot met mooie rally’s. In de 1e set kon S.E.C. nog redelijk bijblijven maar maakte uiteindelijk te veel persoonlijke fouten o.a. door inschattingsfouten in de kleine zaal te Vijlen. Tornado profiteerde hiervan en won deze set met 25-21. S.E.C. was even onder de indruk en stapelde fout op fout waardoor Tornado via 2-8 naar 7-14 en 14-18 een voorsprong nam. S.E.C. herpakte zich en begon aan een lange inhaalrace die uiteindelijk eindigde bij 20-20. Daarna ontstond meen echte derby waarbij beide teams wisselend op setpunt kwamen. Uiteindelijk had S.E.C. de langste adem en won met maar liefst 30-32. Ook de volgende sets waren de teams aan elkaar gewaagd maar ook nu wist S.E.C. via 23-25 en 21-25 te winnen. Door deze overwinning bleef S.E.C. heren 1 ongeslagen en mag zich minimaal 1 dag koploper noemen. Het jongens Combi B team moest op zaterdag nogmaals in actie komen. Dit keer ging men op bezoek bij ADC te Urmond.  Na een makkelijke 11-25 setwinst moest men in de 2e set via 25-20 het eerste setverlies van deze competitie toestaan. Daarna werd weer snel orde op zaken gesteld en via 17-25 en 10-25 werd de 1-3 winst veilig gesteld. Dit team blijft dus ongeslagen en voert de ranglijst aan. Dames 1 tenslotte was er op gebrand om de teleurstellende nederlaag van vorige week weg te spelen. Hiervoor moest echter een moeilijke horde genomen worden om Jokers VC te verslaan. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waardoor er een spannend en aantrekkelijk wedstrijdverloop te zien was. In de 1e set wist en de dames een 5-9 men 17-21 achterstand om te buigen naar een 20-25 winst. In set 2 waren de rollen omgekeerd. S.E.C nam een 12-16 voorsprong en Jokers kwam terug tot 23-23 en pakte deze set met 26-24. Set 3 ging wederom gelijk op tot 23-23 en dit keer was het S.E.C. weer dat via 23-25 een 1-2 voorsprong nam. Via een 15-17 en 16-20 voorsprong leek het erop dat S.E.C. de wedstrijd onder controle had maar Jokers kwam nog 1 keer sterk terug tot 20-21. De eindsprint viel in het voordeel van S.E.C. uit en via 22-25 wisten de dames een verdiende en zwaar bevochten 1-3 overwinning te boeken. Hierdoor wisten de dames de aansluiting met de middenmoot te vinden. I.v.m. de herfstvakantie spelen volgende week alleen de b teams een uit wedstrijd. Op 26 oktober is de volgende thuisronde in de Polfermolen.