Ook deze week is weer prima van start gegaan. Het heren recreanten team speelde maandag een uitwedstrijd tegen VC Boem in Heerlen. Tegen deze tegenstander werd in de 1e wedstrijd met 4-0 van gewonnen. Of dit meegespeeld heeft is niet helemaal duidelijk want VC Boem wilde natuurlijk revanche nemen terwijl onze heren zwak aan de wedstrijd begonnen. Hierdoor stond al snel een 25-11 verlies genoteerd in de 1e set en dit bleef S.E.C. de hele wedstrijd achtervolgen. In set 2 volgde weliswaar winst voor S.E.C. (20-25) maar er werd nog steeds niet overtuigd gespeeld iets dat ook in set 3 merkbaar was. De persoonlijke fouten en (nog) niet op elkaar ingespeeld zijn resulteerde in wederom een verlies set (25-22). De heren brachten enkele wijzigingen aan in opstelling waardoor er meer rust en duidelijkheid kwam en het team weer in hun neigen spel kon komen. Dit was meteen merkbaar want via wedstrijden 11-25 werd  een beslissende 5e set afgedwongen en uiteindelijk via 7-15 ook de 2-3 overwinning. Het dames recreanten team speelde dinsdag hun 1e competitiewedstrijd uit tegen Fyrfad 4. Bij deze tegenstander is het altijd afwachten hoe de team samenstellingen bij deze studentenvereniging zijn. Al snel bleek dat het een van de zwakkere teams in de poule zal zijn. Het VC S.E.C. team kwam geen moment in gevaar en begon de competitie met een succesvolle verdediging van de titel van vorig seizoen. Via 8-25, 9-25, 11-25 en 18-25 werd het 0-4 en had de coach alle mogelijkheden om malle aanwezige speelsters speeltijd te geven en opstellingen te testen. Zaterdag speelden de overige VC S.E.C. teams thuiswedstrijden in de Sporthal Polfermolen. Deze dag stond in het teken van een ontmoeting met Jokers VC. Zowel Dames 1, Heren 1 en Meisjes B speelden namelijk tegen Jokers VC. Dames 1 had op papier de moeilijkste wedstrijd. Jokers 2 kwam als koploper op bezoek. De S.E.C. dames waren er op gebrand om voor een stunt te zorgen. De dames gingen ook voortvarend van start en mede door een goede service en prima verdediging kwam S.E.C. via 7-12 en 16-23 op een ruime voorsprong die uiteindelijk tot een 1-o voorsprong leidde met als eindstand 25-17. De 2e set werd voor S.E.C. een drama. Jokers liet zien waarom het de koploper was en via een snoeiharde serve kwam S.E.C. geen moment meer in het spel voor. Via 9-25 werd het dus gelijk en voor de coach een moeilijke opdracht om het zelfvertrouwen terug te krijgen. Dit lukte wonderwel geholpen door Jokers die weer gas terug namen maar vooral weer door de sterke wapens van S.E.C. (prima service reeksen en een moeilijk te kloppen verdediging). De rollen waren dit keer omgedraaid en via 2-11, 5-18, en 10-21 werd het 15-25 en kwam VC S.E.C. geen moment meer in gevaar. Jokers was nu aangeslagen en kon ook in de 4e set geen vuist meer maken terwijl de S.E.C. dames vrolijk op de ingeslagen weg doorgingen. Via 25-16 werd de eindstand 3-1 voor de S.E.C. dames en werd de koploper via een stunt naar huis gestuurd. De S.E.C. dames verstevigden met deze overwinning de aansluiting met de middenmoot. Een nagenoeg gelijk wedstrijdverkoop viel te zien bij Heren 1 die eveneens tegen Jokers speelden. Jokers 3 (nr 3 in competitie) en S.E.C. H1 (nummer 2 in competitie) hielden elkaar in set 1 in evenwicht. Uiteindelijk ging de winst via 23-21 en 25-23 naar VC S.E.C. In de 2e set maakte S.E.C. te veel persoonlijke fouten waar Jokers gretig gebruik van maakte. Via 10-14 en 14-20 liep Jokers snel uit door met 16-25 de 2e set te winnen. S.E.C. herstelde en Jokers kreeg steeds meer conditionele problemen. Via 25-20 en 25-19 werd het 3-1 en wist S.E.C. de aanval op de 2e plaats succesvol af te slaan. Volgende week volgt de wedstrijd tegen Koploper Jokers 2. Het meisjes B speelde als 3e S.E.C. team tegen Jokers. Een wedstrijd tussen de nummer 4 en nummer 5. In de wedstrijd kwam ook naar voren dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Via 25-21, 18-25, 25-19, 19-25 moest een 5e set de beslissing brengen. Via 9-15 ging de overwinning naar Jokers. S.E.C. blijft op de 5e plek en kan daar voor dit moment tevreden mee zijn. Het jonge meisjes C team verraste de vorige keer al door hun 3-2 overwinning. Vandaag leek ADC 2 te sterk. Via 21-25 en 13-25 kwam ADC op een verdiende voorsprong. S.E.C. gaf echter nog niet op en ADC verslapte waardoor S.E.C. terug kon komen. Via 26-24 en 25-20 werd een 5e set afgedwongen. Deze ging met 15-13 naar S.E.C.  Het Jongens Combi B team tenslotte speelde tegen Ludentes en ging op dezelfde voet verder als afgelopen weken. Ook vandaag een 4-0 (25-18, 25-19, 25-17 en 25-11) overwinning. Na 6 wedstrijden heeft men pas 1 set verspeeld en voert de ranglijst aan.