Gisteren dus een prima dag met 5 belangrijke overwinningen. Tijdens het CMV toernooi te Heerlen werd door onze jongste jeugd deze lijn mooi doorgetrokken. Zowel het CMV niveau 1 team als het CMV niveau 2 team gingen er met de 1e plaats

IMG_4272

en dus een medaille vandoor. Ook de CMV niveau 4 en 5 teams wisten enkele wedstrijden te winnen. Al met al dus ook vandaag een verdienstelijke dag voor VC S.E.C.

Zaterdag 19 maart speelden 5 VC S.E.C. teams een thuiswedstrijd. Bij alle wedstrijden stond iets op het spel. Dit maakte het tot een bijzondere thuisronde. Het eindresultaat mocht er ook zijn. Alle 5 de S.E.C. teams wisten hun wedstrijd ook nog winnend af te sluiten. Dames 1 deed wat het moest doen via 25-10, 25-13, 25-17 en 25-21 werd regelmatig gewonnen van Fyrfad 2. S.E.C. verstevigde de koppositie (19 punten voorsprong op nummer 2 ADC 3). Met nog 4 wedstrijden te gaan zijn volgende week (paas) zaterdag 2 wedstrijdpunten voldoende tegen streekgenoot VC Voerendaal 2. Heren speelde als koploper tegen nummer 2 Furos 3. S.E.C. speelde 3 sets voortreffelijk en gaf Furos geen kansen. Via 25-14, 25-19 en 25-13 stond er een duidelijke 3-0 op het scorebord. Set 4 wist Furos nog een setje voor de eer met 23-25 te scoren. Ook dit S.E.C. team heeft een ruime voorsprong en zal waarschijnlijk op 11 april hun kampioenswedstrijd spelen. Het dames recreanten team 1 begon als rode lantaarndrager aan hun wedstrijd tegen naaste concurrent Jokers 1. Ook hier 3 duidelijke sets voor het S.E.C. team (25-9, 25-16 en 25-16) en een setje voor de eer voor Jokers (21-25). Door deze overwinning werd de rode lantaarn over gedragen aan Jokers. Het meisjes C team (nr.4) kreeg VC Landgraaf(nr.4) op bezoek. Beide teams deden niet voor elkaar onder (15-25, 25-22, 17-25 en 25-17) waardoor een 5e set de beslissing moest brengen. Deze werd nipt met 25-23 door S.E.C. gewonnen waardoor dit team de 4e plaats stevig blijft vasthouden.
Heren 1 tenslotte verdedigde met succes de 2e plaats. Naaste concurrent VC Heerlen won de 1e zinderende set nog met 27-29. Het leek erop dat S.E.C. conditioneel toch beter aan de 2e set begon die uiteindelijk met 25-15 werd gewonnen. In set 3 deden beide teams weer niet voor elkaar onder. Heerlen kwam bij 23-24 nog op setpunt maar S.E.C. kwam weer gelijk en won nipt met 26-24. De wedstrijd was nu gespeeld want set 4 eindigde ook in 25-15. Een mooie 3-1 winst dus voor onze heren. Heerlen staat nu op 4 punten maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. Volgende week (paaszaterdag) spelen dames 1 (16.00 uur) en dames 2 (18.00 uur) een thuiswedstrijd. De andere teams zijn vrij en kunnen dus dames 1 komen aanmoedigen als ze hun kampioenswedstrijd spelen tegen VC Voerendaal 2.