De 2e competitieronde leverde een 2e 4-0 winst op voor het combi B jongens team. Tegen Ludentus kwam het team via 17-25. 21-25, 9-25 en 22-25 niet echt in de problemen. Na het kampioenschap van verleden jaar stroomden 2 spelers door naar de seniorenafdeling. De overige spelers moesten hier even aan wennen maar gaan dit seizoen dus door op dezelfde wijze te eindigen zoals verleden seizoen (winnend dus). Uiteraard staan ze met 2 overwinningen voorlopig weer aan kop in deze klasse.

Ook het meisjes B team boekte een 2e overwinning door via 13-25, 21-25, 14-25 en 23-25 van VC Mestreech te winnen. Wisselvallige setstanden maar uiteindelijk voldoende om de volle winst mee naar Valkenburg te nemen. Ook dit jeugdteam doet na 2 wedstrijden mee aan de kop van hun klasse. Na het kampioenschap verleden seizoen in de C klasse dus een prima start voor deze dames.

Het meisjes C team moest deze week de meerdere erkennen in VC Mestreech 1. Alleen in de 3e set waren er kansen maar uiteindelijk werd deze nipt met 25-23 verloren en moest dit team met lege handen naar huis.

Ook dames 1 haalde deze week geen punten. Titel kandidaat Coach/Sittardia 3 liet zien waarom ze hoog ingeschat worden. In de 1e set wisten de VC S.E.C. dames nog goed bij te blijven. Na het 25-22 verlies in set 1 volgde een duidelijke 25-15. In de 3e set ging het nog gelijk op tot 8-8 daarna nam Sittardia enkele punten voorsprong die niet meer ingehaald konden worden. Via 25-20 en 25-14 werd het dus 4-0.

Heren 1 moest vol aan de bak uit en tegen Civitas (Venlo). Via 22-25 en 25-21 werd het in een gelijke strijd 1-1. Ook de derde set deden de teams niet voor elkaar onder. De VC S.E.C. heren wisten via een laatste krachtsexplosie de set nipt met 25-27 winnend af te sluiten. Waarschijnlijk had deze set te veel kracht gekost waardoor men in set 4 niet meer op dezelfde wijze de strijd aan ging (25-15). Een 5e set moest dus de beslissing brengen. VC S.E.C. wist alle krachten nog een keer te verzamelen en de beslissende set in hun voordeel (12-15) te beslissen. Hierdoor kon men dus 3 fel bestreden punten bijschrijven. Na 2 wedstrijden is dit herenteam nog ongeslagen (3-1 en 3-2). Voor meer details zie onderstaand bericht van Richard Janssen.

Volgende week zaterdag 5 oktober spelen de VC S.E.C. teams thuiswedstrijden in de Polfermolen aanvang 16:00 uur en 18:00 uur.