Beste (ere) leden, sponsoren en overige VC S.E.C. vrienden,

Het jaar 2014 is bijna voorbij. Een tijd om terug te kijken en vooral een tijd om vooruit te kijken.
Achteruitkijken heeft meestal niet zoveel waarde. Zaken gaan zo als ze gaan. Je kunt er natuurlijk wel van leren. Ook kunnen we een opsomming maken van zaken die (nog) niet goed gingen of waar verbeteringen noodzakelijk zijn. Dit bespraken we ook al op onze jaarvergadering. In deze tijd is het vooral belangrijk om stil te staan bij de zaken die wel goed gingen en waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.

Er werden bijvoorbeeld nieuwe clubevenementen georganiseerd. Voor de jeugd een VC S.E.C. By Night event dat zeer goed in de smaak viel. En natuurlijk ook het VC S.E.C. Beachvolleybal Event Valkenburg dat een heel weekend plaatsvond op het Theodoor Dorrenplein. Voor 2015 staat onder voorbehoud 19 t/m 21 juni gepland.

Ook de VC S.E.C. leden/vrijwilligers hebben weer goed werk verzet. Ze waren o.a. actief bij Pop on Top, Brand Carnagala en Drukwerk op het Th. Dorrenplein. We kregen steun doordat meer mensen mee speelden in de “Vriendenloterij” of doneerden via Vrienden van VC S.E.C. en recent is ook onze jeugdafdeling gestart met de actie “Scoren voor de Club”.

We genoten onlangs van de “Pietentraining” en de wedstrijd tussen meisjes B en hun ouders met kerstmuts. Aanstaande maandag wordt er vanaf 20;30 uur een mix toernooitje gespeeld met alle dan trainende volleyballers.

We noteerden in 2014 ook weer kampioenen. De Dames recreanten werden voor de 3e keer op rij kampioen en het meisjes B team werd onlangs kampioen in hun klasse.

Een grote groep VC S.E.C. leden (dames recreanten en meisjes C) deden als team “keep hope alive” mee aan Samenloop voor Hoop. Ze haalden een mooi bedrag op dat ten goede komt aan het KWF. Een privé actie die laat zien dat er binnen een volleybalteam ook iets moois kan ontstaat dat verder dan de club gaat.

Tijdens de jaarvergadering werden de jubilarissen gehuldigd (Axel Simons 40 jaar, Tristan Schurgers en Jeu Geraards 25 jaar, Denise Laheij, Stephanie Vankan en Rob Heijenrath 12 1/2 jaar). Voor zijn vele verdiensten voor onze vereniging werd Axel bij zijn afscheid als bestuurslid en secretaris benoemd tot Ere-lid.

Ook noteerden we in 2014 een duidelijke ledengroei. Vanaf januari spelen er weer 2 dames en 2 herenteams in de senioren competitie. In de recreantencompetitie spelen inmiddels 3 VC S.E.C. teams. Ook bij de jeugd zien we elke week wel weer nieuwe gezichten.

Elke week zijn er natuurlijk trainers, bestuursleden, coördinatoren, scheidsrechters en andere vrijwilligers in de weer voor onze Club. We kunnen zeker ook trots zijn op de kwaliteit van dit kader.

Ook onze internet site en Facebook pagina mogen er zijn.

Procentueel voeren al veel leden een grote of kleine taak uit binnen onze vereniging. En waren zouden we als vereniging staan als die vrijwilligers niet zo betrokken waren bij de club. Zoals al tijdens de leden jaarvergadering besproken is het onze doelstelling om deze groep nog verder uit te breiden. Er zijn namelijk nog belangrijke functies in te vullen. Hier kunnen jullie ons bij helpen. Dit kunnen leden zijn maar ook ouders of andere familieleden of vrienden en bekenden die tijd en interesse hebben om een taak uit te voeren. Maak dit onderwerp bespreekbaar. Het zou geweldig zijn als dit ook gaat lukken.

Het is nu tijd om vrijwilligers te vinden die samen met jullie, het bestuur en de coördinatoren de volgende stappen te gaan zetten. Alleen dan kunnen we voor de toekomst het doel (groei vanuit eigen kracht) realiseren.

Verder mogen we de sponsoren natuurlijk niet vergeten die onze club ondersteunen. Ook zij leveren een belangrijke bijdrage.

Bovenstaand geeft weer dat we zeker op de goede weg zijn.
“Vele handen maken licht werk” blijft hierbij het bekende en juiste spreekwoord. Het blijft natuurlijk een cliché maar zonder de hulp van jullie allemaal is het niet mogelijk om de “VC S.E.C. organisatie” soepel te laten lopen. Vanzelfsprekend is het natuurlijk nog steeds niet maar zou het wel moeten worden.

Komende twee weken zijn er geen wedstrijden en minder trainingen. Tijd dus om even tot rust te komen en andere belangrijke zaken aandacht te geven. Dat de komende feestdagen een sfeervolle onderbreking mogen zijn voor jullie en jullie familieleden. 1526536_753710734706666_1329186129655886549_n-2

 

We wensen jullie dan ook een zalig kerstfeest en op alle gebied (privé, werk, gezondheid etc.) maar zeker ook binnen VC S.E.C. een voorspoedig, gezellig, succesvol en geweldig 2015 toe. Laten we er met z’n allen een mooi volleybaljaar van maken. Een jaar waarin ook veel internationale volleybal activiteiten in Nederland plaatsvinden (WK beach van 26 juni t/m 5 juli en EK dames van 26 september t/m 4 oktober).

Ruud Janssen,

Voorzitter, VC S.E.C.

27408-89c06711ddfa1f3675baf32963326c88