Afgelopen week speelden alle teams hun 1e wedstrijd(en) van het jaar 2014. Na een periode van enkele vrije dagen moest iedereen weer vol aan de bak. Op dinsdag begonnen de heren recreanten al met een uitwedstrijd tegen VC Margraten. In deze streekderby kwam VC S.E.C. eigenlijk nooit in problemen. Via 19-25, 15-25, 19-25 en 8-25 werd het 0-4 en konden de maximale 5 punten worden bijgeschreven. Door deze overwinning heeft men de positie bij de top 4 verstevigd. Ook wedstrijd nummer 2 in 2014 eindigde in een overwinning voor een VC S.E.C. team. Het dames recreanten kwam in actie tegen koploper VC Heerlen. Het ging wel niet zo makkelijk. De eerste set werd nog met 15-25 gewonnen daarna kwam VC Heerlen via 25-16 en 25-21 op een 2-1 voorsprong. Onze dames wisten deze teleurstelling goed te verwerken en de wedstrijd te keren. Via 14-25 en 7-15 uiteindelijk dus een zwaar bevochten en verdiende 2-3 winst. Op zaterdag dan de 1e thuiswedstrijden voor VC S.E.C. Het meisjes B team speelde een degelijke en constante wedstrijd tegen VC Mestreech 1. In de 1e wedstrijd van de nieuwe competitie voor deze jeugdklasse werd meteen een 4-0 winst behaald via 25-20, 25-19, 25-16 en 25-19. Dames 1 kreeg een ervaren tegenstander op bezoek. In de 1e competitiehelft werd nog met 4-0 van Coach Sittardia verloren. Iedereen was gedreven en het er vertrouwen in om het dit keer beter te doen. VC S.E.C. kreeg deze wil echter niet in de praktijk omgezet. Sittardia zette veel druk met een moeilijke opslag en onze dames speelden niet hun beste wedstrijden. Na een 19-25 verlies leek het er even op dat men het tij kon keren want door met 25-18 te winnen werd het 1-1. De 3e set zakte men echter ver beneden de ondergrens en verloor met 8-25. Wat niemand meer verwachte gebeurde toch. S.E.C. kwam nogmaals terug maar de overtuiging ontbrak. Het nipte verlies (23-25) betekende een 1-3 nederlaag. Weliswaar een 1 punt meer dan in het vorige duel maar ook teleurstelling omdat er meer inzat en men niet het eigen niveau wist te halen.  Het dames recreanten kwam de 2e keer deze week in actie en speelde nu thuis tegen Coach/VC Sittardia DS 3. Een wedstrijd waar de dames geen moment in problemen kwamen. Via 15-16, 25-7, 25-4 en 25-16 een duidelijke 4-0 overwinning en nam de 1e plaats in deze klasse weer over. Het meisjes C team kwam tekort tegen VC Mestreech. Door afwezigheid van enkele speelsters moest men een beroep doen op meisjes van een lagere leeftijdsklasse. Deze pasten zich goed aan en voldeden prima. Mestreech was iets te sterk en er tekende zich regelmatige stestanden aan (18-25, 18,25,13-25 en 18-25. Tenslotte kwam heren 1 in actie tegen Civitas Venlo. Een tegenstander die van ver moest komen en daarom ook de maximale sets wilden speelden (zo leek het). In de 1e wedstrijd wonnen onze heren ook al met 2-3. Na een goede start en een 11-3 voorsprong kwam Civitas op dreef en werd het een spannende en sportieve wedstrijd. Via een nipte 26-24 winst voor S.E.C. kwam Civitas via 17-25 terug. Vervolgens weer winst voor S.E.C. (25-21) en een gelijke stand door een overwinning van Civitas 19-25. Een 5e set moest dus opnieuw de beslissing brengen. S.E.C. kreeg zowel op 12-13 als op 14-15 een set en matchpoint tegen maar wist steeds weer terug te komen en uiteindelijk in een zinderende finale met 19-17 te winnen. Na afloop stond er een hapje klaar en werden de 1e thuiswedstrijden gezellig afgesloten.