Vandaag heerste er een gezellige sfeer in de sporthal Polfermolen. 3 Vc S.E.C. teams speelden een thuiswedstrijd. Tussendoor moesten nog enkele teamfoto’s gemaakt worden. Dames 1 speelde een streek derby tegen Tornado Vijlen (oude team van Marieke, Iris en Sanne) en Heren 1 speelde tegen VC Mestreech (oude vereniging van heren 1 trainer Jo Gerets en Rob Heijenrath). Tenslotte was De oudste actieve speler aan VC S.E.C. zijde Richard jarig vandaag. Genoeg ingrediënten dus voor een leuke volleybalmiddag. Het 1e Meisjes C team dat voor het eerst in deze klasse speelt wist uiteindelijk voor de meeste spanning te zorgen. In de 1e thuiswedstrijd verraste het team al door 2 punten te halen. Vandaag dus de 2e thuiswedstrijd voor dit team. Sport en Spel (Hoensbroek) kwam op bezoek. Bij het inspelen leek de tegenstander alleen al in lengte gemiddeld enkele centimeters groter te zijn dan het S.E.C. team. Onze meiden begonnen echter onbevangen aan de wedstrijd en al snel bleek dat ze niet bang hoefden te zijn voor deze lange meiden.  Beide teams deden niet voor elkaar onder en leverden een spannende strijd. Via 25-23 en 26-24 kwam S.E.C. op een zwaar bevochten 2-0 voorsprong. Sport en Spel sloeg echter terug via 28-30 en 20-25. En dus weer moest een 5e set de beslissing brengen. S.E.C. kwam op set en matchpunt bij 14-13 maar ook nu boog de tegenstander de kansen om en kwam op een 15-16 voorsprong. De zenuwen van het jonge S.E.C. team werden op de proef gesteld. Met steun van de supporters en het inmiddels uitgespeelde heren 1 team werden de laatste krachtsinspanningen van de S.E.C. meiden beloond en eindigde deze wedstrijd via 17-15 in het voordeel van VC S.E.C. in een 3-2 overwinning.

Heren 1 kon in de 3e competitiewedstrijd over een volledige en fitte selectie beschikken. De Coach had 10 spelers ter beschikking om VC Mestreech te bestrijden en de ongeslagen status te verdedigen. Via 25-19, 25-21, 25-17 en nogmaals 25-17 kwam er een duidelijke 4-0 overwinning op het scorebord. Alle spelers leverden hun bijdrage en sommigen wisten hun grenzen te verleggen en lieten zien wederom progressie gemaakt te hebben. Een goede generale voor de altijd lastige uitwedstrijd van aanstaande Vrijdag tegen Tornado Vijlen. Eerst werd er natuurlijk nog iets gedronken ter gelegenheid van “Opa” Richard die zich geen beter verjaardagcadeau had kunnen wensen.

Dames 1 kreeg vandaag al Tornado Vijlen op bezoek. Ook hier speelden sentimenten een rol voor aanvang van de wedstrijd. Set 1 t/m 3 deden beide teams niet voor elkaar onder en werd een gelijkwaardige strijd geleverd. Via 23-25, en 25-20 werd het 1-1. S.E.C. nam in de 3e set een 17-15 voorsprong. Tornado kwam echter via een goede serve terug naar 21-21 en kreeg hierdoor het zelfvertrouwen om meteen door te stoten naar 22-25. Voor S.E.C. een teleurstelling die in de 4e set niet verwerkt werd. Tornado Vijlen maakte hier dankbaar gebruik van won de laatste set met duidelijke cijfers (11-25) en ging dus met de 1-3 overwinning naar huis.

A.s. maandag speelt het heren recreanten team hun 1e competitiewedstrijd in de Polfermolen. Aanvang 21:00 uur.

SEC05102013 042

Het blok van dames 1 weet de aanval van Tornado Vijlen nog af te weren.

SEC05102013 130

VC Mestreech had duidelijk moeite met de spelers van VC S.E.C. die gemiddeld enkele centimeters hoger boven het net uitkwamen.

SEC05102013 146

De ontlading bij meisjes C na de zwaar bevochte 3-2 overwinning op Sport en Spel.